theAter+

theAter+

theAter+ is een partnerschap tussen GC De Linde, De Ark, De Klink en Ons Tehuis Brabant. Wij zijn een participatieve werking met een theatergroep, een cultureel programma op maat en kunst in co-creatie. Wij zijn gegroeid vanuit de nood van volwassenen met een (mentale beperking). We creëren een “veilige” plek om elkaar te ontmoeten, zichzelf te zijn, samen cultuur te beleven en te creëren in groep. Binnen onze werking bieden we een krachtige leeromgeving aan en nemen we drempels op financieel en mobiliteitsvlak weg.

Door onze theatergroep en kunst in co-creatie creëren wij kansen voor de deelnemers om als persoon te groeien. Met resultaat: deelnemers worden versterkt in hun capaciteiten en krijgen meer zelfvertrouwen en starten zo op verschillende plekken als vrijwilliger, oa in ons eigen gemeenschapscentrum.

In 2022 realiseerden we het het kunst in co-creatie project Arcadië onder artistieke begeleiding Dolores Bouckaert. Dit had als uitgangspunt: " Arcadië wil mensen tonen zoals zij willen zijn en gezien worden, in hun schoonheid en in hun kracht". Het is een hele mooie mix van samenwerkingen en disciplines geworden. Muziek, film, performance, beeldende kunst, een sprookje, poëzie, het zat er allemaal in. Arcadië is een mooie warme plek geworden; verrassing, vreugde en ontroering, waren de drie woorden die het slotevent typeerde. Onderaan kan je een interview terugvinden met Dolores Bouckaert.
 

In 2023 kon onze werking met de ondersteuning van "Gelijke kansen" van de Stad Brussel een cultuuraanbod realiseren en een nieuw traject opstarten. Dit werd een DJ-traject, waarvoor we met het Brussels "DJ-platform 96" in zee gingen. DJ Whitewash stoomde enkel DJ's klaar die direct een podiumkans kregen en hun eerste fuif mochten "draaien".