Centre communautaire De Linde

Ce site est uniquement disponible en néerlandais pour le moment.

Border

Border Buda is een nieuw cultureel project dat focust op het gebied Buda, een industrieterrein dat zich uitstrekt over Machelen, Vilvoorde en Brussel. Buda wordt gekenmerkt door leegstand, daverende camions, ongeorganiseerde architectuur en woekerend onkruid. Er zijn weinig bewoners, en het station Buda wordt nauwelijks gebruikt. Het is een industriele grijze zone met een groot potentieel.

Voor de eerste fase zoekt Border Buda: Vijf kunstenaars en/of collectieven die een verlaten stedelijk gebied met een rijke industriële geschiedenis artistiek willen onderzoeken. Het spoor, het viaduct van Vilvoorde, de steenweg, het water (Zenne en Kanaal) en de toekomstige fietssnelwegen zijn de protagonisten in dit onderzoek. Verder wil Border Buda inzetten op interactie met bewoners, bedrijven, erfgoed, geschiedenis en verhalen … met als resultaat in april 2024, een experimenteel parcours van artistieke interventies in de openbare ruimte die door en door verweven zijn met de lokale context. Lees de Open Call

© Border Buda

N22 Cursusbrochure

De nieuwe N22 Cursusbrochure is uit! Start jouw reis naar ontdekking en groei in een van de 22 gemeenschapscentra. Of je nu jouw talenten verder wilt ontwikkelen, nieuwe vaardigheden wilt leren, of simpelweg nieuwe mensen wilt ontmoeten, er is voor elk wat wils: Van kleutercircus in GC De Rinck, tot Bollywooddans voor jongeren in GC Pianofabriek, en zelfs ontspannende Paint & Wine avonden voor volwassenen in GC Elzenhof. Duik hier in het aanbod.