Over De Linde

Over De Linde

Gemeenschapscentrum De Linde is één van de 22 gemeenschapscentra van N22 Brussel. Het gemeenschapscentrum is gelegen aan het dorpsplein van het Brusselse Haren, op de grens met de Vlaamse Rand. Samen met lokale partners werken wij aan een stuk Brussel waar het fijn wonen is.

Sedert de oprichting Van GC De Linde is Haren sterk geëvolueerd. Hierdoor zal De Linde uitdrukkelijker dan voorheen een gemeenschapsvormende functie moeten opnemen in de toekomst. Het zal steeds belangrijker worden om met De Linde het forum te bieden aan het netwerk van de klassieke, meestal Nederlandstalige verenigingen, én de nieuwe groepen, comités, én de individuele inwoners die hier de laatste jaren hun stek hebben gevonden, om uit te zoeken hoe zij invulling aan hun vrije tijd willen geven. Daar waar nodig moet vanuit het gemeenschapscentrum dat netwerk worden gecreëerd.

Naast 3 vergader- en activiteitslokalen beschikt De Linde over een polyvalente zaal. De theaterbox met een capaciteit voor 90 personen is ideaal voor films en intieme voorstellingen. Het is kortom de perfecte try-out zaal. Artiesten spelen dicht bij hun publiek en het publiek voelt zich sterk verbonden met wat er op scène gebeurt.

De Linde maakt ook deel uit van Regio Noord, een samenwerking met Everna in Evere, Ten Noey in Sint-Joost-ten-Node en De Kriekelaar in Schaarbeek. Vooral SchoolPodiumNoord springt daarbij in het oog, dat elk schooljaar de Nederlandstalige scholen uit de regio bijna 400 theatervoorstellingen, concerten en workshops inricht.